Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

luni, 3 noiembrie 2014

Aghesmuit bine, conducea maşina "pe trei cărări" prin Sineşti


Poliţiştii de la Rutieră, în timp ce patrulau ieri seară pe drumurile din judeţ, au observat un autoturism care circula "sinuos" prin localitatea Sineşti şi i-au făcut semn şoferului să oprească.
Bărbatul, Neculai G., aghesmuit bine, a fost pus să sufle în fiolă, iar rezultatul a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Agenţii i-au cerut şoferului să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, dar acesta a refuzat. "Întrucât acesta a refuzat recoltarea de probe biologice, în cauză s-a întocmit un  dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul Post Poliţie Sineşti", au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Nicio persoană din comuna Sineşti nu mai are voie să doneze sânge!

Asta a decis Centrul de Transfuzii Sanguine, după înregistrarea unei infecţii cu virusul West Nile la un pacient din comună.
Primul pacient diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile de anul acesta se află monitorizat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ de mai multe zile. Bolnavul a fost internat în spital cu dureri de cap, febră puterică şi vărsături, în urma investigaţiilor dovedindu-se că a fost infestat cu virusul West Nile. Această infecţie apare după o simplă înţepătură a unui ţânţar purtător al virusului, şi are o perioadă de incubare cuprinsă între 2 şi 8 zile.
Specialiştii spun că şi în România poate exista specia de ţânţar care poate fi purtătoare a acestui virus. În prezent, pacientul, originar din comuna Sineşti, se află în afara oricărui pericol, dar este menţinut sub supravegherea medicilor infecţionişti pentru administrarea produselor intravenoase, care duc la dispariţia simptomelor.
În urma depistării cazului, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat Centrul de Transfuzii Sanguine să le explice posibililor donatori de sânge din comuna Sineşti că nu pot dona deocamdată, deoarece simptomele virusului apar în unele cazuri chiar şi peste o săptămână, iar afecţiunea se transmite prin transfuzii de sânge.
„La Spitalul de Boli Infecţioase a fost diagnosticat un caz de infecţie cu virus West Nile, şi atunci donatorilor din zona de provenienţă a bolnavului nu li se poate recolta sânge. Situaţia este temporară“, a precizat dr. Lavinia Scripcaru, directorul centrului.
Anul trecut, la Iaşi nu a fost depistat niciun caz de infecţie cu virusul West Nile. Însă, din categoria afecţiunilor transmise de către insecte, Spitalul de Boli Infecţioase a depistat în 2013 un caz de Leishmanioză, o boală severă care se manifestă prin interesarea organelor interne, 51 de cazuri de Boală Lyme, provocată de înţepătura de căpuşă, şi un caz de malarie venit Coasta de Fildeş.


Sursa Ziaruldeiasi.ro