Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Comuna Sinesti asfalteaza drumurile cu fonduri europene

• In perioada urmatoare, in comuna Sinesti va demara implementarea unui proiect cu finantare europeana pentru asfaltarea a 5 kilometri de drum comunal si sustinerea unor obiective culturale









Pana la sfarsitul acestei luni, Primaria comunei Sinesti va incepe implementarea unui proiect cu finantare europeana, care se va derula prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 322 - Dezvoltarea Infrastructurii si Conservarea Traditiei. In primul rand, se va asfalta unul dintre cele mai importante drumuri comunale din Sinesti. Este vorba de strada ce face legatura intre Stornesti si Sinesti. De asemenea, se vor achizitiona utilaje necesare pentru intretinerea drumurilor comunale, respectiv un autogreder, un buldoexcavator si un tractor cu remorca. In plus, se va amenaja si dezvolta un centru de tip after-school in satul Osoi. "Proiectul are, insa, si o componenta culturala, mai exact de conservare a traditiei. Vom sustine confectionarea sau achizitionarea costumelor si instrumentelor necesare pentru spectacolele care au loc cu ocazia obiceiurilor de iarna. Vom sprijini pastrarea si conservarea unui obicei popular important si celebru pentru zona noastra, si anume «Masca de bou» din Sinesti", a declarat Petru Holicov, primarul comunei Sinesti.
De curand au fost incheiate lucrarile de asfaltare a strazii ce leaga comuna Sinesti de Drumul European E 585, prin Popesti. Aceasta are o lungime de 7 kilometri. Modernizarea a demarat in anul 2007, cu fonduri alocate de Guvernul Romaniei. De asemenea, recent au inceput lucrarile de asfaltare a drumului care face legatura intre comunele Sinesti, Lungani si Madarjac.





Lucrari de asfaltare pe DJ 282

Directia de Drumuri Judetene din cadrul Consiliului Judetean Iasi a demarat lucrarile de asfaltare pe DJ 282 Lungani - Sinesti - Madarjac - Runcu - Poiana de Sus - Tibana - pe tronsonul Lungani - Sinesti. Drum pe care se lucreaza are o lungime de 7 kilometri

Teroristul din Sinesti a fost prins




• Vasile Buzincu, cel care teroriza de cateva saptamani comuna Sinesti, a fost, in sfarsit, prins • Desi a recunoscut o parte din faptele comise, oamenii legii vor ca tanarul sa fie cercetat in stare de libertate • Satenii din Stornesti cred ca Buzincu beneficiaza de protectia politiei locale  
   Individul care, de cateva saptamani, teroriza o comuna intreaga a fost prins ieri. In ciuda declaratiilor si plangerilor cetatenilor, care au spus ca le este frica sa mai iasa din case din cauza terorii instaurate de Vasile Buzincu, in varsta de 21 ani, din satul Stornesti,comuna Sinesti, ofiterii de la Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi (IPJ) au hotarat ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate. "A fost prins in localitate. A recunoscut ca a furat taurul si ca a lovit un cetatean din comuna. S-a decis cercetarea acestuia in stare de libertate. Dosarul va fi trimis la Parchet", a declarat Madalin Taranu, purtator de cuvant al IPJ Iasi. Prin urmare, si-a recunoscut o parte din fapte, satenii au declarat ca sunt terorizati de acest individ, dar politistii considera ca poate fi cercetat in stare de libertate.
In urma cu aproximativ doua saptamani, in articolul cu titlul "Batausii beau cot la cot cu politistii in crasma", cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat marturiile unor cetateni din satul Stornesti care sustineau ca Vasile Buzincu este protejat de politia locala. Acesta are o stana, iar oamenii au marturisit ca el creste animalele unuia dintre politisti. "Impotriva acestui individ politia din Sinesti nu va lua niciodata masuri. Stiti de ce? Vasile Buzincu ii creste capre adjunctului sefului de post. Am vazut eu registrele. La stana lui Buzincu, politistul are sapte capre. Eu am lucrat la stana si stiu ce spun", a afirmat Ilie Hritcu, un tanar din satul Stornesti.
In urma publicarii articolului, IPJ Iasi a demarat o ancheta interna pentru a verifica daca se confirma spusele localnicilor. Cercetarile nu sunt finalizate. In paralel, politistii de la IPJ au plecat sa-l prinda pe Buzincu. Acesta a stat ascuns tot timpul.
Recent, tanarul a furat un taur de vreo 500 de kilograme din curtea unui batran. Dupa cateva zile l-a batut si l-a talharit pe un cetatean dintr-o comuna limitrofa, din judetul Neamt, care venise la biserica la Sinesti. Dupa cum s-a precizat, Buzincu a recunoscut ca a furat taurul si ca l-a agresat pe barbatul din Neamt. In urma cu cateva luni, l-a batut crunt pe Ion Ciornei, alt localnic. I-a rupt mandibula si i-a fracturat coastele. Barbatul a avut nevoie de 45 de zile de ingrijire medicala. Acum sase luni a batut cu parul doi cetateni din comuna si i-a lasat lati, culcati la pamant. Au fost luati de Ambulanta. In urma cu un an, impreuna cu un complice, a intrat in curtea Mariei Nistor si i-a furat vinul din pivnita.