Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

joi, 25 noiembrie 2010

Fiica banuita ca si-a strangulat mama de 92 ani

Principala suspecta a mortii batranei din comuna Sinesti este chiar fiica sa. Potrivit primelor cercetari ale echipei Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, Elena C., in varsta de 64 ani, este suspectata de moartea mamei sale, Eugenia C., in varsta de 92 ani. Astfel, dupa efectuarea necropsiei, medicul legista concluzionat ca moartea femeii a fost una violenta si s-a datorat unei asfixii mecanice. Aceasta s-a produs prin comprimarea formatiunilor vasculo-nervoase si cailor aeriene de la nivelul gâtului prin mijloace contondente. Pe langa aceasta, procurorul criminalist ia in considerare si faptul ca fiica victimei consuma frecvent bauturi alcoolice si manifesta un comportament violent. Moartea femeii s-a produs in dimineata zilei de Sfanta Parascheva, 14 octombrie. Batrana a fost gasita de fiica ei si prezenta numeroase urme de violenta pe trup. "La momentul respectiv, fiica acesteia a anuntat moartea femeii la Politie. S-au constatat urme de violenta si s-a decis efectuarea necropsiei, pentru a putea stabili cu exactitate cauzele care au condus la decesul acesteia", a declarat subinspector Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi. In prezent, procurorul criminalist efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de omor calificat. De asemenea, procurorul a dispus prin ordonanta internarea suspectei la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. In urmatoarele zile, suspecta va fi evaluata de o echipa de medici din punct de vedere psihiatric.
sursa bzi.ro

Dosare penale pentru mai multi conducatori auto din Iasi, din cauza bauturii

Trei persoane s-au ales cu dosar penal pentru ca au condus "aghezmuite". Ieri seara, in jurul orei 19.30, Andrei C., in varsta de 24 ani, a lovit un biciclist in dreptul localitatii Sinesti.

Autoturismul se deplasa dinspre Madarjac catre Podu Iloaiei, iar biciclistul, Ionut G., avea o alcoolemie de 0,74mg/l in aerul expirat.

Pamant pentru bisericile din judetul Iasi

O parte din lacasurile de cult din judetul Iasi au primit noi suprafete de teren de la autoritatile judetene.Comisia Judeteana de Fond Funciar (CJFF) a dat aviz favorabil pentru ca Parohia Sinesti sa beneficieze de o suprafata de 6,7 hectare teren pe raza comunei respective. In schimb, solicitarea Parohiei Probota, care a revendicat o suprafata de 8 hectare teren pe raza comunei, a fost amanata pentru una din sedintele viitoare ale comisiei. Solicitarea Parohiei romano-catolice Satu Nou - comuna Belcesti a fost respinsa, membrii comisiei sustinand ca aceasta nu are dreptul sa mai beneficieze de suprafata de teren revendicata. Comisia a mai discutat si despre aprobarea sau respingerea unor cereri venite la comun de la mai multe Comisii Locale de Fond Funciar, printre care s-au numarat cele de la Belcesti si Comarna.
Sursa bzi.ro

A confundat laptele cu varul lavabil

Un barbat din comuna Sinesti a baut o mare cantitate de var lavabil. Dupa intoxicatie, barbatul in varsta de 88 ani a ajuns ieri in stare grava la spital. Noaptea trecuta, Petre S. a confundat sticla de lapte cu cea de var lavabil si a luat cateva inghitituri zdravene.

Barbatului i s-a facut rau si a inceput sa vomite, necesitand transportarea imediata la Spitalul de Urgente Sf. Ioan. Dupa tratamentul medicilor de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) Sf. Ioan, barbatul a ramas internat la Sectia de Toxicologie.

Alte doua persoane au ajuns in UPU Sf. Ioan, dupa accidente stupide. "Trei varstnici au ajuns in stare grava la UPU Sf. Ioan, in urma intoxicatiilor accidentale. Barbatul din Sinesti a baut aproximativ 400 mililitri de var lavabil, crezand ca este lapte batut. A fost adus in UPU cu greturi, varsaturi, dureri epigastrice si a necesitat masuri de depurare a toxicului si tratament de urgenta. Un alt pacient de 61 ani a fost internat in Toxicologie dupa ingestia de hipolclorit. Dorind sa-si trateze mai multe leziuni tegumentare, o femeie de 64 ani, din Horlesti, le-a badijonat cu «untul pamantului», iar leziunile caustice au necesitat rezolvarea de catre chirurgii plasticieni", a declarat un medic de la UPU Sf. Ioan.



Sursa bzi.ro