Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

vineri, 28 iunie 2013

Un taran iesean a ajuns in varful Mafiei siciliene

Numele ieseanului este legat de asasinarea capului Mafiei din Palermo • Rudele considera ca totul este o facatura a mafiotilor • Carabinierii l-au arestat pe barbat in urma cu doua saptamani, impreuna cu noua conducere a Mafiei • Familia ieseanului din Osoi, comuna Sinesti, sustine ca acesta este doar arestat la domiciliu • Cunoscutilor nu le vine sa creada ca barbatul este ucigas • Acum familia lui se afla in orasul Podu Iloaiei
Il Giornale: “Valica Buzila, un roman in noua mafie siciliana”. PalermoToday: “Valica Buzila, 43 ani, Romania, arestat pentru asasinarea capului mafiei siciliene”. LiveSicilia: “Romanul Valica Buzila, arestat de carabinieri pentru asasinarea lui Giuseppe Billitteri”. Sicilia Oggi: “Se afla si un roman, Valica Buzila, de 42 de ani, rezident la Montelepre (PA), printre cele 37 de persoane arestate pe 8 aprilie”. Presa din Peninsula a innebunit dupa actiunea in forta a carabinierilor prin care s-a reusit arestarea noii conduceri a mafiei siciliene. Romanul a fost etichetat imediat ca fiind aghiotantul lui Giuseppe Lombardo, cel care isi dorea sa devina “Il capo degli famiglia di Palermo”, capul Mafiei din Palermo. Valica Buzila, “Ghionga” dupa porecla din copilarie, este un taran din Osoi.
Taranul iesean a ajuns asasinul Mafiei
Valica Buzila este cosiderat unul din cei care l-au asasinat pe Billitteri, fostul cap al Mafiei siciliene. Directia Districtuala Antimafia din Palermo a documentat cum Cosa Nostra se reorganizase prin constituirea “noii organizatii in Camporeale” si cum gruparea a reusit sa se impuna cu forta in fata altora. Interceptarea in mediu ambiental a membrilor noii Mafii a scos la iveala cum Giuseppe Lombardo il ruga pe Valica Buzila sa-i aduca “doua, trei funii. Doua, trei funii curate sa-mi aduci… “, lasand sa se inteleaga ca cei doi sunt autorii omorului din 23 decembrie anul trecut. Pe 8 aprilie, carabinierii l-au arestat pe Buzila, alaturi de Giuseppe Lombardo si alti 25 de italieni. Printre acestia se afla si Giacomo Tinervia, primarul din Montelepre, oras in care se aciuase Ghionga. Buzila este acuzat de extorcare si complicitate la extorcare, fiind si el un apropiat al noului sef al Mafiei Siciliene. “Este o inscenare. Sigur l-au amenintat pe Valica cu moartea daca spune ceva politiei. Am sa-i spun sa zica adevarul si sa se intoarca in tara”, a sustinut soacra lui Ghionga.
Impresionanta avere a aghiotantul sefului mafiei
In mai va implini 43 de ani. Daca nu se va intampla o minune, Ghionga isi va serba ziua de nastere alaturi de carabinieri. Barbatul s-a nascut in satul Osoi, comuna Sinesti. Pe cand era adolescent, parintii s-au mutat in Podu Iloaiei, in zona cunoscuta sub numele de Henci. De fapt, o ulita prafuita cu niste case pricajite. Cand vorbesti de mafioti, in special de capii Mafiei sau de aghiotantii acestora, gandul te duce la opulenta, la bogatii, la vile impozante aparate de garzi inarmate si de caini fiorosi. Caini fiorosi poti vedea si pe ulita din Henci. Dar atat. In capatul ulitei troneaza “vila” aghiotantului mafiot Ghionga. O casa neterminata, ca vai de ea, aparata de un gard pe care orice pala de vant risca sa-l puna la pamant. Garzile inarmate sunt doar cativa copii care se joaca de-a vardistii pe ulita. De la casa lui Ghionga, incepe miristea comunitatii. Alaturi locuieste familia Toderascu, socrii lui Valica Buzila. Soacra acestuia te priveste cu niste ochi suspiciosi. A auzit de necazul ginerului, dar se fereste sa vorbeasca despre asta. Siretenia se face simtita la fiecare vorba.
Taranul s-a cocotat in varful Mafiei siciliene
Valica Buzila a fost considerat de presa italiana ca fiind unul din exponentii de seama ai noii Mafii din Camporeale, nascuta din unirea organizatiilor istorice “San Giuseppe Jato” si “Partinico”. Mai mult, taranul din Osoi a fost etichetat ca fiind aghiotantul noului sef al Mafiei, Giuseppe Lombardo. “Ce mafiot, dom’le?! Valica a plecat in Italia acu’ 6 ani. Si-a luat si sotia, pe fiica-mea. Apoi a luat si copiii. S-a angajat la Lombardo batranul ca vacar. Avea grija de vaci, de oi, de capre”, a sustinut soacra lui Ghionga. Numele lui Buzila a fost legat de presa italiana de asasinarea, pe 23 decembrie 2012, a lui Giuseppe Billitteri, un oponent al reorganizarii teritoriale a noii grupari mafiote, avand legaturi de sange cu Sergio Damiani, om de onoare al familiei mafiote din Monreale. De altfel, Billitteri era considerat capul Mafiei siciliene. “Nu este adevarat, dom’le. Cand l-a omorat pe ala? A, acuma, de curand. Nu stiu nimic. Eu stiam ca au fost probleme legate de droguri, de animale. Nu cred ca ginere-miu a omorat pe cineva. E un baiat cuminte, a pocait, om credincios”, a spus soacra lui Ghionga, uitandu-se chioras pe sub sprancene. Mihai Toderasu, socrul ieseanului, pare a sti mai multe. “Eu am fost de vreo 6-7 ori in Italia. Am toti baietii acolo. Un frate de-al lui Valica a muncit la Lombardo. Cand am fost odata acolo, am simtit ca ceva este in neregula cu italianul. I-am spus fratelui lui Valica sa plece de la ala, sa-si caute de lucru in alta parte. Frate-su a plecat, dar Valica a ramas la italian. De vreo cateva ori a zis ca nu mai sta, dar venea italianul la el si ii spune ca il impusca, daca nu vine la munca. Dubios omul”, a povestit Toderascu. Un fost coleg de scoala gimnaziala a spus ca Ghionga era un copil linistit, nu prea bun la invatatura, dar nici bataios. La biserica din Henci mai toti il stiu ca fiind la locul lui, om muncitor. In Italia este considerat “pericoloso”.
Vacarul din Montelepre risca ani grei de inchisoare
Sotii Toderascu au declarat ca ginerele lor este arestat la domiciliu, nu in arestul carabinierilor. “Nu are voie nimeni sa mearga la el, cu exceptia sotiei si a celor 9 copii ai lor. Nu are voie sa vorbeasca cu nimeni decat cu sotia si copiii. A angajat o avocata din Italia, dar mai multe nu stim”, au incercat cei doi soti sa starneasca simpatia opiniei publice. Valica Buzila a ajuns in Peninsula in urma cu 7 ani. Omul a obtinut rezidenta in Montelepre, orasul unde s-a angajat la Lombardo, noul sef mafiot. Luna viitoare, socrii lui Ghionga vor merge in Italia. “Mergem la nunta unui fiu de-al nostru care lucreaza tot acolo, in Italia. Atunci vom afla mai multe despre Valica si ce a facut el”, au spus sotii Toderascu. Inainte de inchiderea editiei, am fost contactati de sotia lui Ghionga. “Sotul meu nu este acuzat de crima. Este acuzat de furt de vaci. Carabinierii au ascultat telefoanele celorlalti si apare si numele lui. Daca veti asculta discutiile telefonice, Lombardo ii cere sotului meu o funie. Valica il intreaba pentru ce ii trebuie, iar Lombardo ii spune ca nu-i treaba lui. Cand au venit carabinierii, l-au luat de acasa. Vinerea trecuta a avut doua runde de audieri la judecatori. Sotul meu este singurul care are arest la domiciliu. Ieri, l-au eliberat si pe primarul Giacomo Tinervia. Vinerea asta, Valica are termen la proces. Eu cred ca nu il vor mai acuza de nimic. Nu este bagat in Mafie, nu este aghiotantul nimanui. Este o mare greseala”, a declarat Elena Buzila.

Sursa Bzi.Ro

Elicopterul SMURD a preluat dintr-o pădure din Iaşi un bărbat strivit de un copac

Un barbat de 40 de ani a fost strivit de un copac taiat într-o padure aflata între localitatile iesene Madârjac si Sinesti. Elicopterul SMURD a fost trimis în jurul orei 14:00 sa preia victima. Barbatul, Felix Bartic, este inconstient, în stare foarte grava.


Sursa ziarelive.ro

Se salvează primarul, dar cade viceprimarul?

Viceprimarul din Sinesti s-a ales cu dosar penal, dar a scapat în mod surprinzator de acuzatiile de coruptie. S-ar fi constatat ca primarul, pentru câstigul caruia vicele falsificase semnaturi, nu avea cunostinta despre falsurile grosolane facute de mâna sa dreapta.
Curtea de Apel Iasi a pus ieri punct dosarului în care viceprimarul din Sinesti, Dumitru Carcea, era acuzat de fapte de coruptie. Judecatorii au mentinut sentinta primei instante, achitându-l pe Dumitru Carcea, de 46 de ani. Functionarul va trebui totusi sa achite o amenda administrativa de 1.000 de lei. Viceprimarul a fost acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de participatie improprie la folosirea de acte false care a avut ca rezultat obtinerea de fonduri europene. Lui Dumitru Carcea i s-a imputat ca ar fi contrafacut semnaturile a 18 crescatori de animale într-un tabel nominal, pentru a-l mandata pe soferul primariei Sinesti sa obtina o finantare europeana. Judecatorii au considerat ca fapta lui Dumitru Carcea nu reprezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si l-au achitat de fapta penala, acordându-i însa o amenda administrativa de 1.000 de lei. Cel care a obtinut fondurile europene în baza tabelului întocmit de fostul viceprimar nu ar fi avut cunostinta despre fapta acestuia, au mentionat procurorii. APIA a acordat în 2008 aproape 200.000 de lei din fonduri europene, bani aferenti campaniei agricole din acel an. Suma a fost folosita pentru cumpararea unui buldoexcavator si pentru achitarea facturilor aferente pasunii. La audieri, Carcea a recunoscut ca el a întocmit acel tabel nominal, însa a negat ca ar fi falsificat semnaturile.

Sursa ziarelive.ro