Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

duminică, 24 martie 2013

Copil otravit in Italia adus in Podu Iloaiei




• Ieri au ajuns in Romania iesenii din Italia, care au fost victimele unei maini criminale • Acestia au sosit pe Aeroportul din Bucuresti impreuna cu trupul neinsufletit al propriului copil • Sebastian, in varsta de 5 ani, a murit in Spitalul din Messina, dupa ce a mancat bomboane injectate cu pesticid • Iesenii au decis sa-si inmormanteze copilul in cimitirul din Podu Iloaiei
Familia din Podu Iloaiei a ajuns in tara, impreuna cu trupul neinsufletit al copilului otravit in Italia. Sfasiati de durere, iesenii nu au crezut ca vor trece prin astfel de clipe. Nici in cel mai negru cosmar nu si-au imaginat ca vor pleca in Italia pentru o viata mai buna si se vor intoarce in tara cu trupul neinsufletit al propriului copil. Astazi, trupul copilului va fi inmormantat crestineste in Podu Iloaiei, locul in care au trait multi ani ca o familie fericita si unita. Sebastian, in varsta de numai cinci ani, a murit in urma cu cateva zile pe patul spitalului din Messina. Dupa o lupta crancena pentru supravietuire, copilul a fost doborat de substanta toxica, care i-a afectat mai multe organe. Monica Tache si Daniel Lupascu erau stabiliti de mai multi ani in Italia, unde munceau in agricultura. In urma cu cateva luni, acestia au reusit sa-si aduca si cei trei copii aproape de ei. Familia ieseana a fost tinta unei maini criminale, chiar pe data de 8 martie, cand au primit bomboane si portocale injectate cu pesticid. Parintii lui Daniel Lupascu, din Scobalteni, au refuzat sa vorbeasca despre tragedia care s-a abatut asupra nepotilor, fiind profund indurerati de moartea lui Sebatian.

Otraviti cu pesticid din cauza geloziei
In urma cu cateva zile, tatal iesencei scotea la iveala o ipoteza socanta, care ar fi declansat intrega drama. Vasile Tache, din localitatea ieseana Osoi, comuna Sinesti, a dezvaluit ca la mijloc ar fi gelozia unui iesean. "Nevasta mi-a zis ca banuiesc un italian, gelos din fire. Nu pot spune ce s-a intamplat acolo, dar sacosa a fost pusa la usa de o mana criminala. Asa este mereu printre straini, mai degraba ramaneau acasa si mancam toti acelasi colt de paine. A fost un plan sa-i omoare pe toti. Mi-i aduceau acasa in sicrie pentru ca au plecat sa faca un ban... Nu mai pot dormi si nu am liniste pana nu se gaseste criminalul", spunea in urma cu cateva zile Tache Vasile.
Iesenii nu erau pregatiti sa se intoarca in tara, neavand bani pentru a-si aduce copilul in sicriu. Comunitatea de romani din Italia, mobilizata de un preot ortodox roman, a ajutat familia pentru a strange banii necesari pentru a ajunge la Podu Iloaiei. Si primarul din Naro a dat o mana de ajutor familiei. Ceilalti doi copii sunt in afara oricarui pericol, avand o evolutie favorabila, dupa cum transmit medicii italieni. Din nefericire, micutul Sebastian s-a intors la casa parinteasca mult mai devreme, de unde va fi depus in cimitirul din Podu Iloaiei. Familia indoliata nu isi explica motivul pentru care au ajuns sa-si ingroape copilul, dupa ce a mancat bomboane cu insecticid. Cert este faptul ca atacul a fost indreptat catre intreaga familie, analizele din laborator confirmand ca toate produsele din sacosa au fost otravite.