Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

vineri, 27 septembrie 2013

Un tanar din Sinesti a ajuns la spital dupa ce a fost lovit cu o bata in cap


Mai multi tineri din localitatea Sinesti s-au certat din cauza meciului care va avea loc diseara intre Steaua si Chelsea si s-au luat la bataie. In incaierare, un barbat a fost lovit cu o bata in cap. O ambulanta l-a preluat si l-a transportat la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Mama în spital, tatăl în concediu, copilul abandonat de bunic în faţa Poliţiei


Politistii au deschis un dosar de cercetare si pe numele unui barbat de 44 de ani din localitatea Sinesti, care si-a abandonat nepotul în vârsta de doi ani în fata postului de politie din localitate.
Un politist l-a observat luni dimineata pe minor si l-a luat la întrebari. Imediat, agentul a chemat angajatii Protectiei Copilului care l-a luat în custodie. Politistii au aflat ca bunicul sau îl avea în grija deoarece mama acestuia se afla la spital, internata cu un alt copil în vârsta de un an, care era racit. Barbatul care a abandonat copilul le-a spus politistilor ca nu avea cu ce sa-l creasca. “Un politist de la postul de politie din localitatea Sinesti a gasit un copil în fata cladirii care parea dezorientat si nu era supravegheat. Minorul a spus ca a fost lasat în fata postului de bunicul sau. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abandon. Cercetarile sunt în curs de desfasurare”, a precizat Anca Vîjiac, purtator de cuvânt al Politiei.
Localnicii din sat le-au povestit politistilor ca mama copilului, în vârsta de 19 ani, locuia împreuna cu concubinul sau în satul Osoi. Însa, cei doi s-au certat, iar femeia s-a înapoiat la casa parinteasca. Tatal femeii îi reprosa deseori fiicei sale relatia pe care o are cu concubinul. Mama baiatului s-a externat ieri si a mers la Directia pentru Protectia Copilului cerând ca baiatul sa fie redat familiei.
“Minorul se afla în momentul de fata în Centrul «Sf. Andrei», unde va fi gazduit pentru o perioada determinata. Copilul are mama, tata, bunici materni, paterni, mai are si o matusa. Asadar, se va încerca reintegrarea sa în familia naturala sau în cea largita. Stim ca mama se afla în spital cu celalalt copil al sau când bunicii au decis sa-l înstraineze si l-au lasat la Politie. Totusi, nu întelegem de ce nu s-a solicitat sprijinul tatalui. Acesta este proaspat întors de la munca, din Italia. Este în concediu si l-ar fi putut supraveghea si îngriji cât lipsea mama. Desi parintii minorului nu sunt casatoriti legal, baiatul poarta numele tatalui, deci este recunoscut de acesta. La Centrul «Sf. Andrei» este gazduit provizoriu, însa odata cu externarea mamei va fi dat în grija acesteia  va fi dat în grija acesteia”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvânt în cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. (Andrei DÎSCA, Alexandra COSTIN)

Troc la Sineşti: două vaci pentru un Volvo

Un hot care a furat la sfârsitul lunii iulie doua vaci de pe imasul comuna Sinesti a fost prins de politisti si bagat dupa gratii dupa ce acesta le-a schimbat pe un autoturism Volvo. Potrivit politistilor, schimbul între cei doi a avut loc în aceeasi zi cu furtul.
Zilele trecute, politistii l-au prins pe hot, un barbat din judetul Neamt, si i-au luat autoturismul, pe care l-au schimbat înapoi cu cele doua bovine, acestea din urma fiind predate proprietarului de drept. În schimb, escrocul a fost arestat pentru 29 de zile de catre judecatori.
„Pe data de 29 iulie, politistii au fost sesizati cu privire la furtul a doua bovine de pe raza comunei Sinesti. În urma verificarilor si investigatiilor, la data de 20 august politistii au identificat suspectul furtului, respectiv Costica H., de 34 de ani, din comuna Boghicea, judetul Neamt. Din cercetari a rezultat faptul ca, pe data de 29 iulie, în jurul orei 10, ar fi mers pe izlazul comunal aflat la marginea localitatii Sinesti, unde se aflau cele doua bovine apartinând unui barbat din comuna Sinesti, pe care le-a sustras. În aceeasi zi ar fi schimbat cele doua bovine cu un autoturism“, a declarat Alexandru Chelaru, purtator de cuvânt al Politiei.
Hotul a fost retinut initial de politisti pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat instantei, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare pentru 29 de zile.

Sursaziaruldeiasi.ro