Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

sâmbătă, 24 martie 2012

Condamnata pentru ca si-a ucis mama de 92 ani



Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis ieri condamnarea Elenei Condurache, de 65 ani, la executarea unei pedepse de 10 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Chiar daca are o varsta respectabila, demna de a fi o bunica responsabila si grijulie, Elena Condurache a fost condamnata pentru ca si-a ucis mama, pe care o cheama tot Elena Condurache. Victima avea 92 ani, insa era in putere. 
Crima a avut loc pe 13 octombrie 2010, in localitatea Sinesti. Fiica a locuit in Brasov pana in anul 2001, cand a divortat si a venit sa locuiasca impreuna cu mama ei. Agresoarea este cunoscuta de oamenii din sat drept o persoana careia ii place bautura foarte mult. In ziua respectiva, ea a baut votca, bere si visinata la mai multi oameni din sat, dupa care a mers acasa, s-a certat cu mama si ar fi ucis-o. Aceasta este varianta lansata ieri de oamenii legii. A doua zi, i-a anuntat pe doi vecini ca si-a gasit mama moarta in momentul in care s-a trezit. A sustinut ca a gasit-o pe podea si ca nu stie cum a ajuns acolo. Imediat dupa ce le-a spus vecinilor, fiica a vrut sa spele trupul neinsufletit al mamei si sa-l imbrace pentru inmormantare. Numai ca vecinii au inteles ca ar fi ceva necurat la mijloc si au anuntat Politia. Anchetatorii au observat urme in jurul gatului victimei si au dispus efectuarea unei necropsii. Medicii legisti au stabilit ca batrana a murit strangulata. Martorii audiati in dosar au afirmat ca Elena Condurache obisnuia sa bea si sa-si bata mama.


Sursa Bzi.Ro

A spart cu capul geamul masinii de Politie



Politistii de la Sinesti au trecut noaptea trecuta prin clipe de cosmar. Un barbat de 33 de ani, rupt de beat, a sarit cu toporul la oamenii legii, dupa care, surescitat, a dat cu capul in geamul dreapta-spate al masinii de Politie, facandu-l tandari. Andi a fost in cele din urma imobilizat si incatusat de politisti si, cu capul spart din care curgeau siroaie de sange a fost pus la pamant.
Politistii au solicitat o masina a Serviciului de Ambulanta Iasi, cu care l-au transportat pe cel care le vandalizase masina la spital. Andi cel nervos a fost consultat la Centrul de Trauma si Toxicologie "Sf. Ioan", unde i s-au recoltat si probe biologice. "Pacientul a fost adus cu traumatism craniocerebral si multiple plagi, iar in urma analizelor a rezultat o alcoolemie de peste 1mg/litru alcool pur in sange", au precizat medicii din UPU. Tanarul a fost transportat pentru examinare si la Spitalul de Neurochirurgie si, in final, el a fost internat la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola.


Sursa Bzi.Ro

vineri, 23 martie 2012

Teroristul din Sinesti a fugit la Bacau

Vasile Buzincu, barbatul din Sinesti care, de mai bine de un an, a bagat teroarea in localitate, si-a schimbat zona de actiune. Din cate se pare, ar fi ajuns prin Bacau, dupa ce, in urma cu mai bine de doua saptamani, a spart doua magazine si a intrat intr-o gospodarie de unde a luat tot ce a putut. "Vasile Buzincu este plecat prin Bacau. Nu detin eu dosarul, ca sa ma pronunt suta la suta ca va fi arestat, dar consider ca il putem retine in baza probatoriului si sa-l prezentam Parchetului cu propunerea de arestare", a declarat comisarul sef Petru Stavarache, seful Politiei Podu Iloaiei. Reamintim ca Vasile Buzincu este autorul mai multor furturi si talharii, pentru care, anul trecut, procurorii au hotarat sa-l cerceteze in stare de libertate. Certat cu legea, vara trecuta, el l-a agresat pe consateanul Ion Ciornei, distrugandu-i mandibula si cateva coaste, iar unui batran din localitate i-a furat un taur de 500 de kilograme, chiar din curte.


Sursa Bzi.Ro

Taximetrist condamnat pentru ca a lovit doi soti pe trecere

 Sandu Todirascu, de 47 de ani, din Sinesti, a fost condamnat ieri de magistratii de la Judecatoria Iasi la o pedeapsa de patru luni de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Accidentul s-a petrecut pe 20 noiembrie 2009, pe o trecere de pietoni de pe Soseaua Pacurari. Sandu Todirascu conducea o Dacia Logan dinspre Piata Eminescu catre capat Pacurari. In momentul in care a ajuns in zona trecerii de pietoni, nu a fost atent si i-a lovit in plin pe sotii Bogdan si Natalia Ududec. Barbatul a avut nevoie de 70 de zile de ingrijiri medicale. La audieri, taximetristul a declarat ca se uita dupa o masina care venea din dreapta lui si nu i-a vazut pe cei doi pietoni.
Sursa Bzi.Ro

Lasat in libertate, un infractor tine o comuna sub teroare



• Pentru ca, in vara lui 2011, procurorii au refuzat sa ia masuri impotriva lui, 
Vasile Buzincu, un individ certat cu legea, tine comuna Sinesti sub teroare • Vara 

trecuta, procurorii au decis sa-l cerceteze in libertate, chiar daca savarsise mai 
multe furturi si talharii • In ultimele doua saptamani a spart doua magazine si a 
intrat intr-o gospodarie, de unde a furat mai multe bunuri
Un infractor a prins si mai mult curaj si si-a propus sa bata recordul la faradelegi, 
deoarece procuroriis-au dovedit prea milostivi in cazul sau. Este vorba despre Vasile 
Buzincu, din comuna Sinesti. Desi in vara anului trecut a savarsit mai multe furturi 
si talharii, procurorii au decis sa-l cerceteze in stare de libertate. De aceea, 
Buzincu a prins curaj. In ultimele doua saptamani a spart doua magazine si o 
gospodarie din comuna. A luat tot ce a gasit. "A spus ca nu are ce sa i se intample 
si ca, daca vrea, intra peste noi in casa si ne omoara pe toti", a afirmat un satean 
care nu a vrut sa-si dea numele de frica.
Politistii promit sa ia masuri mult mai ferme. "Avand in vedere probatoriul, cred ca 
de aceasta data il vom putea aresta. Acum e fugit, dar il vom prinde", a declarat 
comisarul sef Petru Stavarache, seful Politiei Podu Iloaiei, care are in subordine si 
postul din Sinesti
Reamintim ca, vara trecuta, Buzincu a furat un taur de vreo 500 de kilograme din 
curtea unui batran. Dupa cateva zile l-a batut si l-a talharit pe un cetatean dintr-o 
comuna limitrofa din judetul Neamt, care mersese la biserica din Sinesti. Atunci, 
Buzincu a recunoscut ca a furat taurul si ca l-a batut pe barbatul din judetul Neamt. 
Anterior il agresase pe Ion Ciornei, un consatean. Acestuia i-a rupt mandibula si i-a 
fracturat coastele. Barbatul a avut nevoie de 45 de zile de ingrijire medicala. Cu un 
an inainte, impreuna cu un complice, a intrat in curtea Mariei Nistor si i-a furat 
vinul din pivnita

Sursa Bzi.Ro