Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

luni, 2 ianuarie 2012

Tanar din Sinesti, prins cu bonuri de masa false la un supermarket din Iasi


Un tanar de 23 de ani din comuna noastra (Costel B. ) administrator la o societatea comerciala , a fost prins saptamana acesta intr-un supermarket din Iasi in timp ce incerca sa-si plateasca produsele cu 39 de tichete de masa false. Acestea au fost depistate in urma verificarilor facute de catre casiera centrului comercial. Tot ea a fost cea care a anuntat politia. Agentii au constatat ca pe bonurile de masa erau trecute cu pixul alte date de idenficare decat cele reale.
“Am fost sesizati de reprezentantii unui  supermaket cu privire la faptul ca o persoana a  incercat sa achite produsele cumparate  cu bonuri false. La fata locului s-au deplasat politistii ,  a  fost indentificata persoana. In cauza s-a  intocmit dosar penal cu privire la fals in  inscrisuri. Vom continua cercetarile  pentru a stabili exact despre ce este vorba, a  declarat Madalin Taranu, purtator de  cuvant IPJ Iasi”


Viceprimar trimis in judecata pentru potlogarii cu soferul







Viceprimarul comunei Sinesti va trebui sa dea socoteala in fata judecatorilor. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi l-au trimis in judecata pe Dumitru Carcea (44 de ani), pentru participatie improprie la folosirea de acte false care a avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene.
 Conform anchetatorilor, Carcea ar fi intocmit o declaratie in care ar fi facut mentiuni nereale, pentru a obtine subventii. Procurorii au precizat ca acesta ar fi contrafacut semnaturile a 18 crescatori de animale intr-un tabel nominal, pentru a-l mandata pe soferul primariei Sinesti, Dumitru Gafton, sa depuna la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cererea unica de plata pe suprafata, aferenta campaniei agricole din 2008. Oamenii legii au adaugat ca, in acest mod, Carcea ar fi obtinut 198.370 de lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

“Banii i-am utilizat in folosul comunitatii”

Pe de alta parte, anchetatorii au retinut ca soferul Primariei Sinesti nu stia faptul ca acele semnaturi ar fi fost contrafacute de catre Dumitru Carcea si a depus actele la APIA Iasi pe data de 16 mai 2008. Banii primiti de catre edili de la APIA au fost acordati pentru 901,57 de hectare de pasune. Procurorii anticoruptie au retinut ca banii primiti au fost folositi pentru a cumpara un buldoexcavator, de aproximativ 20.000 de euro, si pentru a achita facturile pentru paza pasunii catre o societate de paza si protectie.

In fata anchetatorilor, viceprimarul din localitatea Sinesti a recunoscut faptul ca el a fost cel care a intocmit tabelul nominal, dar a negat ca ar fi contrafacut semnaturile celor 18 crescatori de animale din comuna.

Contactat telefonic, viceprimarul s-a declarat nevinovat. “Eu nu am intrat inca in posesia dosarului. Am primit o citatie acasa, am si fost chemat la DNA. Acolo am fost acuzat pentru niste semnaturi, dar noi banii primiti i-am utilizat in folosul comunitatii. Vom vedea ce va decide instanta”, a precizat ieri Dumitru Carcea.

Primul termen al acestui proces a fost stabilit a avea loc pe data de 9 ianuarie 2012, la Judecatoria Iasi



Sursa www.ziaruldeiasi.ro