Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

sâmbătă, 27 februarie 2010

Piata Sinesti

Când vremurile erau propice pentru agricultura, piata era plina de zarzavat. Seceta a adus însa pustietatea pe tarabele instalate pe mica platforma de beton. Doar magazinul face ceva vânzare. E vara, e cald, e amiaza. Rost de o bere. Câtiva musterii stau cuprinsi de toropeala în preajma magazinului. "A fost foarte buna ideea asta cu piata, dar daca nu prea s-a facut anul asta nimic prin gradina, ce sa aduci de vânzare?", se întreaba un taran care se racoreste la umbra. Poate doar strugurii, dar si astora le-a lipsit apa, nu si caldura excesiva, motiv pentru care s-au si copt prematur. Cu toate necazurile cauzate de capriciile naturii, sinestenii spera însa ca piata agroalimentara din comuna sa redevina la fel de bogata cum fusese în momentul deschiderii.
Întrucât cea mai apropiata piata agroalimentara se afla tocmai la 25 de kilometri departare, Primaria comunei Sinesti s-a gândit ca ar fi mult mai utila înfiintarea unei astfel de piete chiar în vatra satului.

Piata în sat

Zis si facut. Cu ajutorul a 20.000 de dolari obtinuti din fondurile de dezvoltare sociala, în anul 2002 a fost amenajata în Sinesti o piata unde taranii din zona sa-si comercializeze rodul gradinilor. Cu banii respectivi a fost amenajat si un magazin în care poti gasi tot ce tine de marfurile alimentare. "Piata are în prezent un numar de trei angajati. Nu percepem taxe. Practic, acest loc a fost facut în ideea de a sprijini comunitatea locala si nu în scop profitabil", spune Elena Chilcos,

În Sinesti, doar magazinul din piata ce mai are rafturile pline

4 comentarii:

  1. unde mai exact este amenajata piata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul e minciuna gogonata, chestia cu piata. Nu a fost nicio zi acolo piata.S-au deturnat niste fonduri.Rusine sa le fie! Au noroc de oameni cumsecade, ca altfel... ar infunda puscaria.

    RăspundețiȘtergere