Bine Ati Venit Si Va Multumesc Pentru Vizita Aceasta pagina nu este pagina oficiala a primariei si nu reprezinta nici o institutie. Informatiile pot avea unele erori.Comentariile de mai jos apartin vizitatorilor site-ului si nu reprezinta in nici un fel pozitia administratorilor acestui site! Sper ca acest site sa va fie de folos ! Stiu ca multe informatii lipsesc de aceea va rog daca vreti sa adaugati ceva trimiteti un e-mail cu orice informatie din Comuna Sinesti la adresa angelldanger@yahoo.com Ne gasiti si pe Facebook Clik Aici

Traducere

sâmbătă, 27 februarie 2010

Planuri Mari

Din piatra seaca
Primarul Petru Holicov si-a început mandatul în 2004, initial în tabara PSD. La un an de la câstigarea alegerilor, a trecut în barca liberala, pe care a considerat-o mai lesne de manevrat prin apele nu întotdeauna limpezi ale administratiei locale. Tânar si motivat, Holicov a început sa aiba rezultate notabile chiar de la începutul prezentei sale în fotoliul de edil-sef al Sinestiului. Comunitatea locala este atât de saraca încât chiar si un pumn de prundis aruncat pe o ulita desfundata înseamna ceva. Asa s-a întâmplat si cu pietruirea a 800 de metri de drum în satul Stornesti, fapt primit cu satisfactie de locuitorii micii asezari.

Elevii, în centrul atentiei

Scoala generala din Sinesti a fost un alt obiectiv important modernizat în timpul administratiei Holicov. "Am reusit sa montam acolo o centrala termica, absolut necesara bunei desfasurari a cursurilor", spune primarul. Tot pentru elevii din Sinesti s-a facut rost de un microbuz pentru transportul acestora. Microbistii locali au avut si ei cota lor de atentie din partea Primariei, fiind reînfiintata echipa de fotbal "Stejarul", care a început sa joace meciurile din campionatul judetean pe un teren proaspat amenajat cu tribune si vestiare.

Asfaltul salvator
Tot în sfera dotarilor educative se înscrie si finalizarea demersurilor primariei de a construi o sala de sport pentru locuitorii comunei. "Fondurile guvernamentale au fost atrase si pentru asfaltarea drumului judetean Sinesti - Popesti, care în prima faza s-a realizat pe o distanta de 4 kilometri, urmând ca anul acesta lucrarea sa continue", declara Holicov. Gradinita pentru copii din satul Sinesti a fost reparata capital si extinsa, iar scolile din Stornesti si Osoi au intrat în faza de reabilitare. În infrastructura, s-a continuat pietruirea ulitelor din Osoi si a drumului catre Sinesti.
Proiectele primarului sunt de calibru. "Intentionez sa reabilitez iluminatul public în toate satele comunei Sinesti. Proiectul are o valoare de 9 miliarde de lei vechi, din care am obtinut deja 3 miliarde din fonduri guvernamentale", spune Holicov. În curând, se va rezolva si problema secetei, întrucât pe agenda primariei figureaza un studiu de fezabilitate privind alimentarea cu apa în sistem centralizat a satelor din comuna. Drumurile comunale vor intra într-un proces de modernizare, facând obiectul unei investitii care se va cifra la aproximativ 27 de miliarde de lei vechi. Pe lânga aceste proiecte legate de infrastructura, se desprinde un plan interesant, numit "Tehnologie bazata pe cunoastere", prin care se doreste dotarea tuturor institutiilor publice din Sinesti cu tehnologie computerizata si conectarea acesteia la Internet.

Consensul local
"Toate proiectele mele nu si-ar îndeplini scopul final daca nu ar avea întelegerea si sustinerea consilierilor si a oamenilor comunei", este de parere Petru Holicov. Primarul marturiseste ca obtinerea fondurilor guvernamentale nu a fost deloc un lucru usor, aceste realizari materializandu-se doar în urma unui lung sir de demersuri la foruri înalte. "Suntem pe calea cea buna. În Sinesti multe s-au schimbat pozitiv. Daca se doreste sa se faca într-adevar un lucru bun pentru comunitate, atunci acesta se poate realiza", sustine cu tarie Petru Holicov, primarul comunei Sinesti.

2 comentarii:

  1. livadaru gheorghe marian24 mai 2010 la 02:56

    as vrio 7anii de cand te chinui sa faci si tu ceva.an sfarsit ai facut drumu.{multumim domnule primar,esti cel mai bun primar}.......

    RăspundețiȘtergere
  2. toti sunt pt ei nimeni pentru comuna ;)

    RăspundețiȘtergere